Kasvilan keittiö

Kasvilan ruokaa kuvaa parhaiten kokokasvisruuan (KoKaRu) käsite. Kokokasvisruoka on herkullista ja ravintotiheää, mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, jonka ravintoaineet on saatu säilymään mahdollisimman hyvin. Kokokasvisruoka koostuu hedelmistä, marjoista, kasviksista, juureksista, täysjyväviljoista, palkokasveista, pähkinöistä ja siemenistä. KoKaRu on tieteen mukaan tehokas terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä ja jopa palauttaja.

Kokokasvisruokavaliossa nautitaan monipuolisesti vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä.

Näitä ruokia nautitaan mahdollisimman puhtaassa muodossa välttäen teollista sokeria, öljyjä ja valkoisia viljoja. Tavoitteena on maksimoida terveyshyödyt suosimalla mahdollisimman vähän prosessoituja elintarvikkeita, joihin ei ole lisätty ruuan ravintoarvoa heikentäviä lisäaineita.

Kokokasvisruokavalion positiivisia vaikutuksia ovat muun muassa lisääntynyt sydänterveys, parempi ruoansulatus, korkeampi energiataso ja pienempi kroonisten sairauksien kuten diabeteksen, verenpainetaudin ja tiettyjen syöpien riski.

Lähteitä:

Greger M. A Whole Food Plant-Based Diet Is Effective for Weight Loss: The Evidence. Am J Lifestyle Med. 2020 Apr 3;14(5):500-510. doi: 10.1177/1559827620912400. PMID: 32922235; PMCID: PMC7444011.

Tuso PJ, Ismail MH, Ha BP, Bartolotto C. Nutritional update for physicians: plant-based diets. Perm J. 2013 Spring;17(2):61-6. doi: 10.7812/TPP/12-085. PMID: 23704846; PMCID: PMC3662288.

 

Kokokasvisruuan käsite perustuu ajatukseen, että luonto tarjoaa meille terveellistä ja hyväätekevää ravintoa, jota nauttimalla voimme saavuttaa optimaalisen terveyden ja samalla edistää ympäristöystävällisempää ja eettisempää elintarvikejärjestelmää.

100% Vegaaninen

Kasvilassa voit nauttia herkullisen ja ravitsevan aterian, joka on sopusoinnussa oman arvomaailmasi kanssa. Meillä käy syömässä sekä vannoutuneita vegaaneja että sekasyöjiä, jotka haluavat silloin tällöin herkutella hyvällä kasvisruualla. Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan kasvisruuan herkulliseen maailmaan.

100% Gluteeniton

Tiedämme, kuinka haastavaa keliakiaa sairastavien tai muista syistä gluteenia välttävien on syödä ulkona. Kasvila on kokonaan gluteeniton ravintola, jossa voit turvallisin mielin ja mausta tinkimättä nauttia kaikkia ruokia ilman pelkoa kontaminaatiosta. Kasvilan ruoka on todiste siitä, että gluteeniton ruoka on aivan yhtä herkullista ja nautinnollista kuin mikä tahansa muukin ruoka.

Luonnolliset ja terveelliset raaka-aineet

Pyrimme käyttämään mahdollisimman vähän valkoista sokeria ja korvaamaan se mahdollisimman usein terveellisemmillä vaihtoehdoilla kuten ruokosokerilla tai taateli-, agave- ja vaahterasiirapilla. Etikkaa käytämme hyvin maltillisesti, koska meistä on ihana käyttää tuorepuristettua sitruunamehua raikastamaan salaattimme ja muut ruokamme. Sitruunankuoria unohtamatta!

Öljyt

Käytämme ruuanlaitossa korkealuokkaisia, mahdollisimman vähän prosessoituja öljyjä kuten extraneitsyt-oliiviöljyä, avokadoöljyä ja kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä. Näitäkin hyvin kohtuullisesti.

Yrtit ja mausteet

Yrtit ja mausteet ovat keittiömme kulmakivi. Ne tuovat ruokiimme runsautta, syvyttä ja makua ilman lisäaineiden käyttöä. Käytämme sekä klassisia mausteseoksia kuten garam masalaa ja currya että itse tekemiämme erikoisempia yhdistelmiä.