Meistä

Kasvilan yrittäjiä Suvia ja Jarmoa yhdistää intohimo vegaanista ja gluteenitonta ruokaa ja ruuanvalmistusta kohtaan. Kasvila on yhdistelmä heidän yksilöllisiä näkemyksiään ja yhteistä rakkautta terveelliseen kasvisruokaan ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Jarmo vastaa Kasvilan herkullisista lämpimistä ruuista ja keitoista, kun taas Suvin käsialaa ovat salaatit, leivät ja leivonnaiset.

Suvi

Suvi halusi perustaa ravintolan, jossa tarjotaan terveellistä ja laadukasta gluteenitonta kokokasvisruokaa. Itsekin gluteenitonta ja vegaanista ruokavaliota noudattavana hän tiesi, miten haastavaa on löytää omaan ruokavalioon sopivaa laadukasta ja hyvää syötävää, niin kaupoista kuin ravintoloista. Hän päätti perustaa Kasvilan kotikaupunkiinsa Sipooseen luottaen siihen, että pieneltäkin paikkakunnalta löytyy riittävästi ihmisiä, jotka arvostavat alusta asti itse tehtyä gluteenitonta kasvisruokaa. Tämä oli samalla kannanotto siihen, että erikoisruokaravintoloiden ei tulisi olla vain suurten kaupunkien etuoikeus.

Suvin rakkaus ruokaan alkoi teini-ikäisenä Ranskassa. Ranskan rikas ruokakulttuuri sai hänet arvostamaan hyvää, laadukasta ruokaa ja sitä kiireetöntä tapaa, jolla ranskalaiset jakavat aterian ystäviensä ja läheistensä kanssa. Näitä samoja arvoja hän on halunnut tuoda myös Kasvilaan.

Kasvissyöjäksi Suvi ryhtyi eettisistä syistä lähes 30 vuotta sitten. Vuosien varrella erinäiset terveyshaasteet ajoivat häntä viemään ruokavaliotaan yhä terveellisempään suuntaan. Asteittainen siirtyminen gluteenittomaan, vegaaniseen ja ravintorikkaampaan ruokavalioon katkaisi vuosikymmeniä jatkuneen tulehduskierteen ja auttoi pääsemään eroon monesta kroonistuneesta terveysongelmasta.

Saatuaan todistaa ruokavalion ihmeellistä vaikutusta omaan terveyteensä, Suvi on halunnut olla omalta osaltaan vaikuttamassa gluteenittoman ja vegaanisen ravintolaruuan parempaan saatavuuteen.

Hän haluaa toisaalta tuoda enemmän vaihtoehtoja niiden ihmisten ulottuville, jotka syystä tai toisesta noudattavat vegaanista ja/tai gluteenitonta ruokavaliota ja elämäntapaa, ja toisaalta madaltaa muidenkin ihmisten kynnystä tutustua hyvin valmistettuun, herkulliseen kasvisruokaan ja sen hyvää tekeviin ominaisuuksiin. Ylipäätään auttaa tekemään arjessa parempia ja terveellisempiä valintoja oman ravitsemuksen suhteen.

Jarmo

Jarmon matka Kasvilan keittiömestariksi on kulkenut monen maan ja ruokakulttuurin kautta. Jarmo, joka on ollut kasvissyöjä nuoresta asti, on viettänyt suurimman osan aikuisvuosistaan ulkomailla, enimmäkseen Aasiassa ja Lähi-Idässä. Hän on tutustunut matkoillaan erilaisiin ruokakulttuureihin, ruuanvalmistustekniikoihin, raaka-aineisiin ja mausteisiin, joista hän nyt ammentaa inspiraatioita Kasvilan keittiössä valmistamiinsa ruokiin. Jarmon ruoat ovat tunnettuja raikkaista raaka-aineista ja tarkkaan harkituista maustesekoituksista, joissa yhdistyy Aasian ja Lähi-idän keittiön parhaat puolet.

Suomeen paluunsa jälkeen Jarmo on omistautunut erilaisten kasviproteiinituotteiden kehittämiseen etenkin kotimaisesta luomuhärkäpavusta. Jarmon intohimo innovaatioihin ja kestävään kehitykseen ajaa häntä kehittämään jatkuvasti uusia herkullisia tuotteita, jotka helpottavat kasvisruokavalioon tutustumista ja siirtymistä. Jarmon kehittämät tuotteet ovat paitsi vegaanisia myös gluteenittomia, ja siksi niitä voivat nauttia kaikki ruokavaliosta riippumatta.

Jarmon ja Suvin yhteisenä intohimona on laajentaa jatkuvasti vegaanisen ja gluteenittoman keittiön rajoja ja mahdollisuuksia. He ovat yhdessä omistautuneet valmistamaan herkullisia ruokia ja luomaan uusia tuotteita, jotka ovat kunnianosoitus kasvikunnalle ja ravinnolle, jota luonto meille tarjoaa.

 

Kasvilan ohella Suvi ja Jarmo pyörittävät myös Miumaumukkaa Oy:ta, joka tuottaa ja toteuttaa Kasvilassa syntyvät innovaatiot valmiiksi tuotteiksi. Miumaumukkaan tuotteet helpottavat siirtymistä terveelliseen, herkulliseen ja toisia olentoja kunnoittavaan ruokavalioon - ja sen ylläpitämistä. Maistuu myös lapsille!